Jasper Wiss WissMedia

Jasper Wiss, geboren op 13 november 1989, heeft WissMedia in januari 2015 opgericht om zich met dit bedrijf te focussen op journalistieke werkzaamheden en website projecten. WissMedia werkt nauw samen met Lex Bird Media. De projecten van WissMedia focussen zich met name op sport en films- en series, onderwerpen waar Jasper Wiss veel affiniteit mee heeft.

Paplepel

Het feit dat Jasper zich richt op sportprojecten is niet zo vreemd. Ook zijn ouders zijn sportliefhebbers en dus werd het volgen van diverse sporten hem met de paplepel ingegoten. Voetbal voerde weliswaar de hoofdmoot, maar ook andere sporten zoals bijvoorbeeld schaatsen en wielrennen werden gevolgd. Bovendien stond de televisie tijdens Olympische Spelen tweeënhalve week afgestemd op de NOS om geen sportwedstrijd te missen.

Een professionele carrière als sporter heeft er voor Jasper nooit ingezeten, maar de ambitie om sportgerelateerde werkzaamheden uit te voeren zijn altijd blijven bestaan. Met de sportjournalistiek in het achterhoofd heeft hij een jaar de opleiding School voor Journalistiek gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. In dit jaar begon hij met het uitvoeren van werkzaamheden voor de Gooi- en Eemlander op freelancebasis. Na één jaar School voor Journalistiek meldde Jasper zich aan bij de Hogeschool van Amsterdam voor de opleiding Sport, Management & Ondernemen. Deze opleiding werd in de zomer van 2015 definitief afgerond.

Online projecten

Al tijdens zijn opleiding startte Jasper verschillende online projecten op, in samenwerking met Lex Bird Media. Door het slim toepassen van SEO (Search Engine Optimization) werd met name het ‘Project Netflix‘ een groot succes. Naar aanleiding hiervan werden meerdere projecten gestart en werd WissMedia opgericht. Ook werd er een website over de streamingdienst Videoland gemaakt en wordt er vanaf 2016 op de achtergrond hard gewerkt aan een website over de Tweede Divisie, de voetbalcompetitie die in de zomer van 2016 van start gaat.

Offline werkzaamheden

Behalve de online projecten is Jasper ook nog altijd ‘offline’ werkzaam. Hij is bijna wekelijks aan het werk voor de Gooi- en Eemlander. Voor het regionale dagblad doet Jasper verschillende werkzaamheden, op het gebied van sport. De belangrijkste sport is ook hierin voetbal, maar hij schrijft ook over andere sporten, zoals tennis, volleybal, waterpolo en handbal.

Neem HIER contact op met Jasper Wiss